Toneelvereniging Matigheid en Genoegen

Gennep

Theaterdag

We mogen met een gerust hart stellen dat we ons 100-jarig jubileum af hebben kunnen sluiten met een fantastische theaterdag.
Op meerdere plekken in Gennep hebben onze spelers, samen met een flink aantal gast-acteurs, -dansers en -zangeressen 5 heel verschillende voorstellingen gegeven.

Meer foto's zien van de theaterdag? Klik dan hier 

In het Melkstraatje kon men genieten van de dansende en zingende katten,
Katzenjammer
terwijl er aan de Niersdijk een vrolijk gezelschap deed vermoeden dat sprookjes misschien toch wel bestaan.
Sprookjes
In de Norbertustoren liefkoosden 2 Bacchanten de honden, die na een videopresentatie een heel ander lot leken te hebben ondergaan.
BacchantenDe relatie van een gescheiden moeder en haar puberdochter werd op het Jan Lindersplein op de proef gesteld,
Fok jou
terwijl in de Niersstraat twee vrouwen met smart uitzien naar hun mannen die terugkomen uit de oorlog, maar zij niet alleen.
Lysistrata

Daarnaast was er ook een flink aantal van onze leden, die uit handen van het LFA, een oorkonde mocht ontvangen, tw;

Jubileum              
10 Seth Wattimena            
12,5 Yvonne Beeuwkes Gert-Jan Hendriks          
15 Ton de Gier Jan Jansen Nienke Jansen Sylvia Kerkhoff Gertie Otten Jolanda van Vegten Sjoerd van der Werff
20 Niek Graat Tineke Schoenmakers Angelique Spikmans        
40 André Rijniers            
60 Vincent van Riet            

Bij de oprichting in 1917 hebben de toenmalige oprichters van onze toneelvereniging niet kunnen vermoeden dat de wereld er een eeuw later heel anders zou uitzien. De afhankelijkheid van het stoomtijdperk is verandert in die van de elektronische snelweg. De wereld beperkt zich niet tot de lokale omgeving maar is mondiaal geworden. Zo ook de opvattingen over theater en toneel in al zijn facetten.

Onze stadshistoricus, dhr. Wiel van Dinter, schreef in 1992 in zijn epiloog van het boekwerkje over 75-jaar ”Matigheid en Genoegen” nog: ”Haalt M&G de 100 jaar?”. Hij dacht van wel.

Nu, dat kunnen we bevestigen en hoe!
Heel de vereniging spant zich in om van dit 100-jarig jubileum een onvergetelijke happening te maken.
In het museum “Het Petershuis” aan de Markt wordt van 17 december 2016 tot en met 26 februari 2017 een overzicht-tentoonstelling ingericht over 100 jaar M&G toneel. Hierin komt de gehele geschiedenis van onze vereniging tot leven. 
Op 18 februari 2017 vond in ”Hotel de Kroon” een receptie plaats waarbij het bestuur van Gennep, alle bewoners, oud leden en heel de amateur toneelwereld van Limburg en Oost-Brabant wordt uitgenodigd.
De dag werd besloten met een buffet en feestavond voor de leden en hun partners.

Een hoogtepunt in onze jubileumviering volgt op zaterdag 20 mei 2017. Op liefst 5 podia worden er op diverse mooie locaties in het hart van Gennep toneelvoorstellingen gegeven. Op bijzondere wijze wordt ook hieraan vorm gegeven. Dit alles wordt nog eens ondersteund door theater- spektakel in de straten. En alles wordt gratis aan de gemeenschap van Gennep aangeboden.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.