Toneelvereniging Matigheid en Genoegen

Gennep

Algemeen

100 jaar toneelvereniging Matigheid en Genoegen in Gennep

1917 – 2017Bij de oprichting in 1917 hebben de toenmalige oprichters van onze toneelvereniging niet kunnen vermoeden dat de wereld er een eeuw later heel anders zou uitzien. De afhankelijkheid van het stoomtijdperk is verandert in die van de elektronische snelweg. De wereld beperkt zich niet tot de lokale omgeving maar is mondiaal geworden. Zo ook de opvattingen over theater en toneel in al zijn facetten.
Onze stadshistoricus, dhr. Wiel van Dinter, schreef in 1992 in zijn epiloog van het boekwerkje over 75-jaar ”Matigheid en Genoegen” nog: ”Haalt M&G de 100 jaar?”. Hij dacht van wel.

Nu, dat kunnen we bevestigen en hoe!
Heel de vereniging spant zich in om van dit 100-jarig jubileum een onvergetelijke happening te maken.
In het museum “Het Petershuis” aan de Markt wordt van 17 december 2016 tot en met 26 februari 2017 een overzicht-tentoonstelling ingericht over 100 jaar M&G toneel. Hierin komt de gehele geschiedenis van onze vereniging tot leven. 
Op 18 februari 2017 vindt, vanaf 14:00 uur, in ”Hotel de Kroon” een receptie plaats waarbij het bestuur van Gennep, alle bewoners, oud leden en heel de amateur toneelwereld van Limburg en Oost-Brabant wordt uitgenodigd.
De dag wordt besloten met een buffet en feestavond voor de leden en partners.

Een hoogtepunt in onze jubileumviering volgt op zaterdag 20 mei 2017. Op liefst 5 podia worden er op diverse mooie locaties in het hart van Gennep toneelvoorstellingen gegeven. Op bijzondere wijze wordt ook hieraan vorm gegeven. Dit alles wordt nog eens ondersteund door theater- spektakel in de straten. En alles wordt gratis aan de gemeenschap van Gennep aangeboden.

Copyright © 2018. All Rights Reserved. Webmaster Y. Beeuwkes